Wat je leert tijdens een vca cursus

vca cursus

Een vca cursus is een cursus die veel mensen in de bouw en andere actieve sectoren verplicht moeten volgen en halen. Met een vca diploma kun jij namelijk aantonen dat je veilig kunt werken met gezondheid en milieu in het achterhoofd. Dat is uiteindelijk bedoeld om het aantal ongelukken te verminderen. Tijdens een vca cursus kun je bovendien allerlei nuttige info leren die je in meerdere beroepen kunt toepassen. 

Wat je gaat leren

Je gaat onder andere alles leren over veiligheidsprotocollen in de sector. Het is belangrijk dat je leert hoe ook jij kunt bijdragen aan een veilige werkomgeving. Ook leer je het milieu in acht te nemen in je handelen. Tijdens een online cursus leer je al deze dingen bijvoorbeeld via video’s en tekst. Dit is een zeer prettige manier om te leren omdat je kennis beter op kunt slaan als je het op verschillende manieren tot je kunt nemen.

Wettelijk verplicht?

Het is een vraag die je geregeld voorbij hoort komen: is de vca wettelijk verplicht? Het antwoord is ‘nee’: in de meeste branches is dit diploma nog niet verplicht. Dat kan natuurlijk wel nog komen. Bovendien kun je je afvragen of veiligheid niet sowieso belangrijk is, ook als het niet wordt opgelegd.