Dit leer je bij een shiatsu massage opleiding

shiatsu massage opleiding

Er zijn letterlijk honderden manieren om een massage uit te voeren. Gewoon zomaar een massage therapeut worden, doe je dus niet meer. Je kunt bijvoorbeeld een shiatsu massage opleiding volgen wanneer je graag deze bijzondere en oude manier van massage uitvoeren wil leren.

shiatsu massage opleiding

Wat is shiatsu massage? 

Shiatsu, acupressuur of drukpuntmassage is in de eerste plaats een manuele therapie. Met zowel zijn duimen als zijn vingers, handpalmen, ellebogen en zelfs zijn knieën maakt de therapeut meestal draaiende bewegingen. Op die manier wil hij slecht functionerende organen verbeteren, onze algemene gezondheid stimuleren en in stand houden. Shiatsu is dus eigenlijk veel meer dan alleen maar massage. Het helpt je echt van binnenuit gezonder worden en dat is nu net iets waar veel van ons wel behoefte aan hebben op dit moment. 

Wat leer je bij zo’n opleiding?

Wie voor het eerst gaat leren hoe shiatsu in elkaar zit, begint bij de theorie. Net als in elke opleiding is het gewoon heel belangrijk dat je goed weet wat je aan het doen bent en waarom. Shiatsu is namelijk meer dan alleen bewegingen uitvoeren. Je moet ook weten waarom je dat aan het doen bent.