Tips voor het vinden van een dagverblijf voor jouw kind

Opvang kinderen

Het zoeken en vinden van een geschikt dagverblijf voor jouw kind kan een lastige taak zijn. Zeker wanneer het de eerste keer is dat je jouw zoontje of dochtertje hier naartoe brengt. Je wilt er 100% zeker van zijn dat je een veilige en geschikte plek kiest. Niet alleen moet het veilig en geschikt zijn, maar je wilt natuurlijk de beste plek van alle mogelijkheden kiezen. Wij geven je een aantal handige tips die je toe kunt passen om de geschikte locatie te vinden. Je leest ze hieronder.

Filter de dagverblijven bij jou in de buurt

Met het filteren van de dagverblijven wordt bedoeld dat je eerst een overzicht maakt van alle plekken die bij jou in de buurt zijn te vinden. Zodra je een overzicht hebt van alles wat er is dan kun je op basis van een aantal criteria die voor jou belangrijk zijn al bepaalde plekken afschrijven, waardoor je een kleiner aanbod overhoudt.

De meeste research die hiervoor staat aangegeven kun je vaak online doen. Maar wanneer je er een aantal overhoudt is het verstandig om daar persoonlijk langs te gaan. Je kunt namelijk niet blindelings vertrouwen op de informatie die je online op een website leest.

Opvang kinderen

Vraag in de omgeving aan andere ouders

De beste verwijzingen die je kunt krijgen is die van andere mensen die hun kinderen al bij andere verblijven hebben gebracht. Wanneer mensen waar jij goed mee kunt een plek bij jou in de buurt aanbevelen dan is dat al een belangrijk pluspunt. Soms vind je al een verblijf dichtbij jou in de buurt. Kideo staat al bij veel mensen bekend als een hoogwaardig dagverblijf en ze hebben verblijven op verschillende locaties, zoals in Drachten, Groningen en Assen. Kijk op de website van Kideo om een indruk op te doen of ga er eens langs wanneer je er niet te ver vandaan woont. Het is dan ook verstandig om je in de organisatie te verdiepen die zich achter een verblijf begeeft.

Spreek met de medewerkers

Wanneer je ergens op bezoek gaat is het belangrijk om persoonlijk met de medewerkers te gaan praten die daar werken. Zij zullen ten slotte werkzaam zijn met jouw kind(eren). Probeer een gevoel over hoe veilig jij het aan vind voelen om jouw kind daar achter te laten. Je gevoel zegt namelijk al heel veel. Je kunt o.a. vragen naar de opleidingen van de medewerkers of hoeveel kinderen er op een bepaalde dagverblijf op dagelijkse basis verblijven. Ook is het goed om te weten hoe er met de ouders wordt gecommuniceerd.

Kijk hier voor nog meer handige tips om een kinderopvang te vinden.