Met een gerust hart je kind naar de BSO sturen

Onze samenleving is onderhevig aan een ware verandering. Waar vroeger bij veel gezinnen de vader voor het inkomen zorgde door te werken en bleef de moeder vaak thuis. Dit zodat zij het huishouden kon doen en voor de kinderen kon zorgen. Deze rolverdeling is voor veel gezinnen inmiddels achterhaald want ook voor vrouwen is het tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om een carrière te hebben.  Dit heeft er echter wel voor gezorgd dat kinderen na schooltijd ergens anders terecht moeten en daarom zien we de buitenschoolse opvangen als paddenstoelen uit de grond schieten. Maar hoe goed is deze ontwikkeling voor de kinderen zelf en kunnen de kinderen misschien niet beter bij opa en oma terecht? Dan moeten die natuurlijk ook maar net in de buurt wonen!

Het is misschien eerst even spannend, voor zowel kind als ouder, om de kleine achter te laten maar recent onderzoek wijst uit dat kinderen in hun ontwikkeling profiteren van een verblijf op een BSO. Op de BSO Soest bijvoorbeeld hebben kinderen al spelenderwijs veel interactie met leeftijdsgenootjes. Hierdoor maken zij flinke sprongen in hun sociale ontwikkeling en hebben daardoor een voorsprong op thuisblijvende kinderen. Daarnaast zijn veel BSO’s voorzien van goed opgeleid personeel die op de hoogte zijn van wat het beste voor uw kind is op het gebied van voeding en educatie. 

Wanneer u op zoek bent naar een BSO dan kunt u op de site van topkids eenvoudig zien wat de BSO voor u en uw kind kunnen betekenen.