Jouw kinderopvang ziet eruit om door een ringetje te halen met deze items!

kindercoach opleiding

De meeste leidsters vinden het een lastige taak: leuke items vinden om de kinderopvang op te fleuren. Het probleem is dat veel van dit soort opvangen er allemaal hetzelfde uitzien, en het is juist een goede manier om met je interieur uit te blinken als kinderopvang zijnde. Het is zonde dat hier weinig tot geen gebruik van gemaakt wordt, omdat je juist hier alle kanten mee op kan. Je kan je als kinderopvang goed distantiëren van alle andere opvangen door de juiste items en accessoires te kiezen waarmee de kinderen heerlijk kunnen spelen. De inrichting kinderopvang zou hoog in het vaandel moeten staan, maar helaas is bij de meeste kinderopvangen dit niet het geval. Dat moet anders! Het is echter lastig om inspiratie op te doen en om de juiste keuzes te maken. Want wat is er nou geschikt, en welke meubels en accessoires kan je beter links laten liggen? Hieronder worden daarom een aantal voorbeelden aangehaald, zodat jij hier mee uit de voeten kan op de werkvloer. Doe er vooral je voordeel mee. Succes gegarandeerd!

Een klein springkussen

De meeste kinderen zitten veel te veel binnen achter een schermpje. Dit is niet goed voor hun ontwikkeling. Ze moeten tijd doorbrengen buiten, in de zon en in het gras! Maar, je moet het natuurlijk wel stimuleren, want als er buiten niks leuks te beleven is, dan is het begrijpelijk dat het niet heel aantrekkelijk is om naar buiten te gaan. Een item dat veel kinderen helemaal geweldig vinden is een springkussen. Een springkussen is best wel groot, maar tegenwoordig heb je ook heel veel kleine varianten op de markt, waar dan een paar kinderen tegelijk op kunnen springen. Zo’n klein springkussen is ook nog eens een stukje veiliger, omdat je de kinderen ook beter in de gaten kan houden. Daarnaast krijgen de kinderen een stuk betere conditie van het springen, iets wat je als ouder alleen maar kan toejuichen. Een ander groot voordeel: als het buiten slecht weer is, kan je het springkussen gewoon naar binnen halen. Jij blij, de kinderen blij!

Een grondbox

Een grondbox buiten is ook een onwijs populair item, vooral binnen de branche kinderopvang. Zo’n grondbox zorgt ervoor dat ook de allerkleinste kinderen van het gezelschap lekker mee naar buiten kunnen als de zon schijnt. Je gaat vaak met de wat grotere kinderen gezellig buiten in het speeltuintje of de zandbak spelen, en dan moet je de kleine kinderen toch binnen laten en aan een andere leidster toevertrouwen. Dit is voor sommige ouders erg jammer, omdat ze graag willen dat hun kindje zoveel mogelijk buiten is zodat hij of zij zoveel mogelijk zuurstof kan binnenkrijgen. Dat is gezond, en daar worden de organen en het lichaam van het kindje een stuk sterker van. Je zal merken dat het immuunsysteem en de weerstand van je kindje aanzienlijk verbeteren als je kindje meer tijd doorbrengt met andere kinderen buiten. Dit is iets waar veel ouders alleen maar van kunnen dromen, dus wanneer koop jij die geweldige grondbox?