Kunstgras voor speelplaatsen

Is kunstgras veiliger dan natuurlijk gras?

Buitenspeelplaatsen zijn een belangrijk kenmerk op plekken die worden bezocht door kinderen. Zodat ze voldoende mogelijkheden hebben om actief te zijn en tijd buiten door te brengen in de frisse lucht. Of u nu een ouder bent die zich zorgen maakt over de veiligheid van uw eigen kinderen en het vermogen om buiten te spelen of een kinderopvang in hetzelfde schuitje. Ervoor zorgen dat uw speelplekken zo veilig mogelijk zijn, is een belangrijk onderdeel van het waarborgen van de algehele veiligheid van de kinderen. De meeste eengezinswoningen hebben een natuurgras gazon in de voortuin, achtertuin of beide, maar de keuze voor kunstgras kinderopvang speelveld of voor gebieden met weinig en veel verkeer is een groeiende trend.

Waarom is er discussie over kunstgras?

Naarmate de populariteit van kunstgras toeneemt, zoeken meer ouders en zorgaanbieders informatie om hen te helpen bepalen of natuurlijk gras of kunstgras de veiligste optie is. Velen hebben alarmerende verhalen gehoord over de blootstelling aan lood van kunstgras of zijn zich misschien bewust van het nationale debat dat de National Football League (NFL) is aangekaart.

Er zijn spelers die lobbyen voor natuurgras, terwijl anderen voorstanders zijn van kunstgras sportvelden. Tegelijkertijd wijzen fans van nepgras er terecht op dat kinderen vaak worden blootgesteld aan giftige chemicaliën die worden achtergelaten door pesticiden en herbiciden bij het spelen op natuurlijke gazons. Het oneffen oppervlak van de meeste conventionele gazons kan ook struikelgevaar opleveren voor zowel kinderen als volwassenen; sommige voorstanders van traditioneel gras geloven echter dat de kans op letsel groter is bij nepgras.

Zoals vaak het geval is bij het vergelijken van producten, hangt het antwoord op welke optie veiliger is af van een aantal factoren, waarvan de belangrijkste het specifieke kunstgras product is dat u vergelijkt met conventioneel gras. De veiligheid van beide opties wordt ook sterk beïnvloed door het installatieproces en de ervaring van de installateur. Elke keuze kan bijvoorbeeld leiden tot aanzienlijke struikelgevaren als deze onjuist wordt geïnstalleerd of als de installateur te veel snelkoppelingen maakt, zoals het overslaan van de belangrijke stap van het egaliseren van de grond voordat de graszode wordt geïnstalleerd of het correct bewerken van het onder oppervlak voordat kunstgras wordt geïnstalleerd.

Bevat kunstgras lood?

Laten we beginnen met de vraag die waarschijnlijk uw grootste zorg is wanneer u gras voor uw huis overweegt: zal dit de blootstelling aan lood verhogen?

Dit is een goede vraag, omdat blootstelling aan lood in verband is gebracht met cognitieve stoornissen, gedragsproblemen, zenuw functiestoornissen, koliek, perifere neuropathie en een reeks zorgwekkende symptomen. Geruchten over blootstelling aan lood van kunstgras zijn niet volledig ongegrond, maar het is heel belangrijk om te erkennen dat deze geruchten afkomstig zijn van studies die zijn uitgevoerd voorafgaand aan overeenkomsten die nu zijn gesloten. De huidige kunstgrasvelden voldoen aan strikte eisen die de hoeveelheid lood beperken die is toegestaan ​​in turf.

Hoewel geen ethisch bedrijf willens en wetens een product met dit bekende gezondheidsrisico zou verkopen, is het mogelijk dat u een grasbedrijf tegenkomt dat producten van lage kwaliteit aanbiedt die lood bevatten. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat u een gerenommeerd bedrijf kiest bij het winkelen voor kunstgras.

Als u kiest voor een betrouwbaar bedrijf met een goede reputatie dat grasproducten zonder detecteerbare sporen van lood levert, hoeft u zich geen zorgen te maken over het risico dat uw kinderen worden blootgesteld aan hoge niveaus lood tijdens het spelen op uw gazon.