Hoe draag je een dameshoed?

Dameshoeden zijn geen makkelijk accessoires om zowel gepast te dragen als op een manier die bij je outfit past. Als je het echter goed doet, zal je outfit een wow-factor hebben waardoor je de aandacht trekt. Maar er zijn ook stijlen die je casual of sportiever kunt dragen. Vrijetijdshoeden worden ook vaak gedragen tijdens bijzonder warme of koude weersomstandigheden, niet alleen als modeaccessoire, maar ook vanuit praktisch oogpunt om het hoofd te beschermen tegen kou, regen of hevige zon!

Een casual stijl kiezen

Casual dameshoeden zijn een geweldige manier om een ​​bestaande outfit te transformeren en je look te updaten:

  • Strohoed : vaak geweven volgens een bepaalde traditie zoals de Panama hoed, luchtig en flatteus, de ideale dameshoed voor de zomer.
  • Snapback: Als een baseballcap, maar met een volledig plat vizier. Vaak gedragen als fashion statement het hele jaar door, maar ook om je gezicht van schaduw te voorzien op een zonnige dag.
  • Bucket Hat: Onlangs in populariteit gegroeid in de grunge- en rapmuziekscene, maar traditioneel gedragen als zonnehoed.
  • Trilby: Deze hoed kan zowel omhoog als omlaag worden gedragen en is perfect voor de lente en herfst als het weer mild is en geen hoed die verwarmt of verkoelt.
  • Baret: Dit is een hoed die perfect is voor de iets rijpere vrouw, die een niveau van verfijning en vrouwelijkheid in haar outfit wil behouden.

Tips voor het dragen van een casual dameshoed

Outfits in combinatie met casual dameshoeden vereisen niet zoveel zorgvuldigheid als hoeden voor speciale gelegenheden. Met casual hoeden zijn er minder regels. Recente modetrends moedigen actief het mixen en matchen van texturen, proporties en sportkleding aan binnen onze dagelijkse look. Wees niet bang om dameshoeden te dragen, ook al is het iets dat je nog nooit eerder hebt gedaan. Begin met iets kleins en eenvoudigs, zoals een beanie op een informele winterdag, en laat je zelfvertrouwen geleidelijk groeien. Er is een hoed voor elke gelegenheid die bij uw stijl en persoonlijkheid past.