Een leuke stedentrip plannen, kijk een naar Lissabon!

Lissabon

Tegenwoordig kiezen erg veel Nederlanders ervoor om af en toe op een stedentrip te gaan. Dit heeft voor een deel te maken met de goedkope vliegtickets. Daarnaast zijn de stedentrips natuurlijk ook ontzettend leuk, bijvoorbeeld om nieuwe plekken te leren kennen. Ben je van plan om binnenkort een stedentrip in te plannen? Kijk dan eens naar de stad Lissabon. Sinds een aantal jaar is Lissabon een erg populaire vakantiebestemming onder veel Nederlanders. 

De hoofdstad van Portugal

Lissabon is de hoofdstad van Portugal. Hierdoor is de stad ook ontzettend groot en erg populair bij mensen die af en toe op een stedentrip willen gaan. Echter, wat is er eigenlijk allemaal te doen in deze stad? Wanneer je ervoor kiest om naar Lissabon te gaan, kun je genieten van het prachtige stadscentrum. Zeker de gebouwen uit het jaar 1755 zijn er populair. Helaas zijn een aantal gebouwen verwoest tijdens een grote aardbeving in de stad. 

Lissabon

De wijken van de stad

Wanneer je van plan bent om naar Lissabon te gaan, is het aan te raden om jezelf voorafgaand aan de reis goed voor te bereiden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om naar de bijzondere wijken van de stad te gaan, zoals Alfama. Dit is namelijk een erg bekende trekpleister van de hoofdstad van Portugal. Je zou bijvoorbeeld eens kunnen kijken naar het klooster van de stad, Sao Vicente.