Voor het eerst snowboarden? Dit moet je weten

goede-snowboards

Is snowboarden makkelijker dan skieën? Mensen denken vaak van wel, omdat je slechts één board in bedwang moet houden. Echter voelt snowboarden om deze reden voor beginners juist minder natuurlijk aan dan skieën. Je kunt je benen niet onafhankelijk van elkaar bewegen, en ook de houding is voor velen onwennig. In de wintersportwereld wordt vaak gezegd dat skieën makkelijker is om te leren, maar moeilijker om onder de knie te krijgen. Voor snowboarden geldt precies het tegenovergestelde. Leren snowboarden kan dus een hele uitdaging zijn. Wil jij leren deze wintersport leren? In de blog van vandaag vertellen we je alles wat je moet weten.

Snowboards en snowboard bindingen

Laten we beginnen bij het begin, en misschien ook wel het meest belangrijke onderdeel van het snowboarden: de snowboard. Er zijn een hoop verschillende soorten. Ook speciaal voor beginners. Het beste laat je je adviseren door een expert, of probeer je er een paar uit in de winkel. Zo ervaar je welk board het fijnste aanvoelt. Ook is het belangrijk dat je een snowboard bindingen kiest waar jij je prettig bij voelt. Zo kun je kiezen tussen flow en strap bindingen. De strap binding komt het meeste voor. Een flow binding is makkelijker om in te stappen. Het beste probeer je ze allebei uit om te ondervinden welke binding jij het fijnste vindt.

Overige benodigdheden

Naast snowboards en snowboard bindingen, zijn er nog een aantal andere dingen die je nodig hebt voor je kunt beginnen met deze wintersport. Zo is het natuurlijk belangrijk dat je over de juiste kleding en accessoires beschikt. Om ongelukken te voorkomen, is het ook belangrijk om een goede snowboard helm te dragen. Hoewel een ongeluk in een klein hoekje zit, kun je ernstige schade met de juiste bescherming voorkomen. Ook hiervoor geldt dat je je het beste kunt laten informeren in een snowboard winkel. Zo kom je erachter welke accessoires essentieel zijn en niet kunnen ontbreken in jouw snowboard garderobe.