5 dingen om op te letten bij het kopen van kinderkleding

Baby slaapt

Wellicht ben jij een expert als het over je eigen kleding gaat, maar kinderkleding kopen voor jouw kind is natuurlijk een stuk lastiger. Zo zeuren ze bijvoorbeeld al over het labeltje wat kan gaan prikken of dat de juist gekochte schoenen van 100 euro toch niet zo lekker zitten. Bij deze presenteren we je een lijst waar je op moet letten bij het kopen van kinderkleding. Voor babykleding verwijzen we je graag door naar ons andere blog!

Steken

Kijk goed naar de steken die de kleding heeft. Dit wijst erop hoe sterk de kleding is gemaakt, want kinderen kunnen nog wel is vallen of over de grond rollen. De goedkopere merken gebruiken maar drie steken, terwijl andere merken meer steken gebruiken. Dat betekent dat als een van die steken breekt je gelijk een kat kunt krijgen in jouw kleding.

Denk na over de trends

Natuurlijk groeien jouw kinderen snel op en willen bijvoorbeeld opeens geen roze meer dragen. Denk dus goed na over kleuren en trends. Kies een kleur die redelijk veilig is en telkens terug komt met de nieuwe winter of zomer trends.

Kijk naar de stof

Sommige moeders denken dat katoen boven polyester staat. Maar dat is helaas niet zo, omdat katoen zijn kleur niet goed behoudt. Ook behoudt katoen zijn vorm ook niet erg goed, dus kies vooral voor een ander soort stoffen. Daar ga je veel langer profijt van hebben

Kijk naar de ogen van jouw kinderen

Kinderen hun ogen spreken boekdelen. Je kan eigenlijk meteen wel zien of het kledingstuk iets is of niet. Kinderen maakt het niet perse uit als ze veel in dezelfde outfit worden gezien. Kinderen zullen bij een leuk kledingstukken altijd dat voorkeur geven aan dat kledingstuk.