Weet jij wat je kunt met oud ijzer?

kh metals

Je herkent het wel dat je thuis apparaten of machines hebt staan die je dagelijks gebruikt en op de een of andere dag doet deze machines het niet meer. Dit gebeurd in de meeste gevallen met een machines zoals bijvoorbeeld een wasmachine of een droger die je dan in de meeste gevallen ook al meerder jaren hebt. Er beginnen dan onderdelen te slijten waar je vervolgens niets meer mee kunt doen en dan wordt het al snel tijd voor een nieuwe wasmachine die het weer uitstekend doet. Wanneer dit het geval is dan wordt het al snel tijd dat jij je oude machine weg gaat doen. Het is goed om hier mee te wachten en hem niet zomaar naar de sloop te brengen. Er zijn namelijk veel metaalbedrijven die deze machines wel willen hebben. Dit komt omdat er in de meeste gevallen veel oud ijzer in zit en dit is dan zeker interessant voor dit soort bedrijven.

Oude apparaten

Wanneer je bijvoorbeeld bij een witgoed bedrijf aan het werk bent dan zie je al snel dat er een hoop verschillende soorten machines binnen of terugkomen die niet meer goed zijn voor de verkoop. Wanneer dit zo is dan worden deze machines in de meeste gevallen weggegooid bij bijvoorbeeld een stort en wordt er niet meer naar om gekeken, maar er zijn andere oplossingen. Je kunt namelijk veel soorten machines nog verkopen aan een metaalbedrijf die deze koopt. Dit komt door het oud ijzer dat erin zit. Bij dit soort apparaten moet je denken aan bijvoorbeeld wasmachines, drogers en andere huishoudelijke producten. Maar je kunt ook kijken naar bijvoorbeeld oude elektronische apparaten.

Grote hoeveelheid machines

Op het moment dat je bijvoorbeeld bij een witgoed bedrijf aan het werk bent kan het zo zijn dat je dus meerdere machines tegelijkertijd binnen krijgt waar je niet meer mee kunt. Wanneer dit zo is dan is het goed om een metaalbedrijf te contacten die hierin en vooral in het oud ijzer ervan is geïnteresseerd. Er zijn namelijk meerdere metaalbedrijven die graag een grotere hoeveelheid aan bijvoorbeeld wasmachines wilt op komen halen en zo hoef je zelf dus niets meer ervoor te doen!

Offerte opvragen

Als je van plan bent om een keer te gaan kijken bij een bedrijf die meerdere soorten metalen verwerkt en hier iets goeds mee wilt doen dan is het goed om op internet te kijken wat voor een bedrijven dit zijn. De meeste bedrijven verwerken metalen zoals bijvoorbeeld oud ijzer, dit wordt gedaan omdat er meestal nog wel waarde aan dit metaal zit. Wanneer je een grote hoeveelheid van dit ijzer hebt dan is het goed om bij een bedrijf een offerte aan te vragen. Op deze manier weet je namelijk de exacte prijs die je kunt krijgen voor je oude schroot.

IMVO 

Wanneer je op zoek gaat naar een bedrijf om op deze manier bezig te gaan met het verwerken van bijvoorbeeld je oude wasmachine, droger, laptop of computer voor het oud ijzer. Dan is het goed om te kijken of dit bedrijf zich aan de regels houdt wanneer ze bijvoorbeeld zeggen dat ze een verantwoord ondernemend bedrijf zijn. Voor het verwerken bestaan namelijk regels waar bedrijven zich aan moeten houden wanneer ze dit zo goed mogelijk willen doen. Een van de bekendste reglementen die je kunt vinden is de IMVO. Hierbij wordt er rekening gehouden met mensenrechten, arbeidsrechten en het milieu!

Demontage

Het kan zo zijn dat je bijvoorbeeld een wasmachine hebt die het niet meer zo goed doet als eerst en niet een nieuw leven kan krijgen. Wanneer dit zo is dan is het goed om je bedrijf naar een metaalbedrijf te sturen en die kan er dan in de meeste gevallen wel iets mee. In de meeste gevallen demonteren ze bijvoorbeeld je wasmachine zodat alle onderdelen los worden gemaakt. Zo kunnen ze alles op een rijtje leggen wat er nog opnieuw gebruikt kan worden voor andere apparaten of machines. Denk hierbij dan aan metaal, oud ijzer, deuren van machines en nog veel meer.

Actuele prijzen

Als je van plan bent om een grote hoeveelheid van bijvoorbeeld laptops en computers in te gaan leveren. Dan is het een goed idee om te gaan kijken of je een bedrijf kan vinden die hier een prijsje voor wilt geven. In deze apparaten zit bijvoorbeeld oud ijzer wat wel wat waard kan zijn. Op internet kan je gemakkelijk alle actuele prijzen van allerlei soorten metalen snel vinden en dan weet je wat je ervoor kunt krijgen. Zo weet jij of het waard is om deze weg te doen!