Waar gebruik je babydoekjes voor:

doekjes baby

Tot een jaar of 25 geleden hoorde je niemand over het gebruik van babydoekjes; ze waren er nog niet. Nu zie je in vrijwel alle gezinnen met baby’s en jonge kinderen pakken babydoekjes in huis. Waarom zijn deze doekjes baby handig en waar kun je ze allemaal voor gebruiken?

doekjes baby

Wat zijn babydoekjes?

Babydoekjes zijn papieren, vochtige doekjes in een plastic verpakking waardoor de doekjes niet uitdrogen. Speciaal voor onderweg zijn er plastic doosjes op de markt waar een paar doekjes in passen, zodat je niet met onnodige spullen op pad gaat. Vroeger, dus zo’n 25-30 jaar geleden, gebruikte men voor baby-schoonmaakbeurtjes meestal een(vochtig) washandje. Het nadeel was dat zo’n washandje waar babybilletjes mee waren schoongepoetst in de wasmand werd gegooid en in afwachting van een wasmachinebehandeling niet echt fris ging ruiken. Ook als de ouders met de baby of peuter op stap gingen, ging er meestal een nat washandje in een plastic zakje mee. Dit moest dan gebruikt en wel weer mee naar huis. Niet echt een frisse bedoening. De uitvinding van vochtige doekjes voor baby’s heeft het leven met een klein kind weer wat makkelijker gemaakt!

Waar worden ze voor gebruikt?

Vochtige doekjes voor een baby( of een peuter of kleuter) worden vooral gebruikt bij het schoonmaken van de billetjes na een vuile luier. Doordat de doekjes vochtig zijn, maken ze goed schoon en de lotion die eraan toegevoegd is, zorgt voor bescherming van het huidje van het kind. Behalve voor het schoonmaken van de billen worden de doekjes voor meer dingen gebruikt: het afvegen van vieze gezichtje of handjes, het schoonmaken van de kinderstoel of -wagen. De eettafel kan ook wel een beurtje krijgen met zo’n doekje als er een klein kind heeft zitten eten. Ook voor het schoonmaken van een vies speeltoestel in de tuin kunnen ze worden gebruikt. Vochtige doekjes nemen al snel het gebruik van een vaatdoekje over. Vochtige doekjes gooi je weg na eenmalig gebruik; de vaatdoek daarentegen gebruik je meerdere keren en die wordt er dan niet frisser op. Het gebruik van vochtige doekjes is dus een stuk hygiënischer.