Voor- en nadelen van een robotstofzuiger

robotstofzuiger

Een robotstofzuiger is een geautomatiseerde stofzuiger die met programmering jouw huis zelf schoonmaakt. Je kunt robotstofzuiger zelfs bedienen op afstand via een smartphone of app. Je kunt deze stofzuiger inplannen om zijn werk te doen via een app, Wifi of Bluetooth als je zelf niet thuis bent.

Voordelen

Een robotstofzuiger doet al het werk voor je en het enige wat jij hoeft te doen, is het legen als het nodig is. Het vuil bouwt vele minder op bij een robotstofzuiger en de huisrobot gaat ook onder laag meubilair. Dit is met een normale stofzuiger vaak wel lastig. Je bespaart ook enorm veel tijd met een robotstofzuiger, omdat hij ook gewoon zijn werk kan doen als jij aan het werken bent of als je met de kinderen op pad bent. Hij laadt zich ook zelf of dus hij zal nooit stilvallen. 

Nadelen

Een robotstofzuiger zuigt alleen de vloer en de ruimte moet worden voorbereid. Je kunt niet overal speelgoed van de kinderen hebben liggen, want de robotstofzuiger zal dan niet weten wat hij moet doen. Ook zuigt deze huisrobot niet alle ondergronden. Deze robotstofzuigers zijn natuurlijk ook wat duurder dan een normale stofzuiger die je zelf moet besturen. Ook kunnen deze robotstofzuigers niet altijd over hoge drempels rijden en hij is slechts geschikt voor 1 verdieping.