Veiligheid binnen je bedrijf met G4S Opleidingen

Als werkgever heb je de verantwoordelijkheid om ten alle tijden voor een veilige werkvloer te zorgen. Met G4S opleidingen kun je ervoor zorgen dat je zowel EHBO’ers hebt als BHV’ers wanneer er toch iets misgaat. Je kunt als medewerker een van de G4S opleidingen doen, zodat je direct in kunt grijpen tijdens calamiteiten op de werkvloer. Maar welke opleidingen kun je doen en wat houden ze in? Dat lees je hier.

G4S Opleidingen: EHBO, BHV en VCA

Je kunt als eerste kiezen voor een EHBO cursus. Met deze cursus kun je binnen drie dagen het diploma halen. De cursus houdt in dat je alle noodzakelijke eerste hulp kunt verlenen; al dan niet in de afwachting van professionele hulp. Dit betekent dat je hulp kunt verlenen in levensbedreigende situaties waarbij gereanimeerd moet worden, maar ook bij het verlenen van eerste hulp bij kleine letsels. 

Met de BHV cursus, die je binnen twee dagen kunt voltooien, ben je een gecertificeerd bedrijfshulpverlener. Je kunt kiezen voor een basistraining of een herhalingstraining wanneer je al een certificaat hebt maar deze up-to-date wilt houden. Wat leer je tijdens deze cursus: brand bestrijden, alarmeren, ontruimen, communicatie en levensreddende handelingen. De G4S opleidingen hebben ook een stukje theorie dat de praktijk onderbouwd.

Veilig werken? Dan kun je kiezen voor een VCA cursus. Deze cursus is voor operationele medewerkers die in hun dagelijkse werkzaamheden met risico’s te maken krijgen. Een VCA-certificatie geeft aan dat er gezond en veilig gewerkt wordt. Ook voor leidinggevenden in een risicovolle werkomgeving kunnen deze cursus doen.