Podotherapie in Someren: wat het is en hoe het werkt

podotherapie

Er zijn een boel specialismen binnen de medische hulpverlening dus gek is het niet dat je ze niet allemaal kent. Heb je al wel een van podotherapie gehoord? Podotherapie in Someren is ontzettend populair geworden. Dat is simpelweg omdat zoveel mensen erdoor geholpen zijn.

Wat is dit voor specialisme?

Een podotherapeut is gespecialiseerd in voetproblemen en houding- en bewegingsklachten. Als je bij de podotherapeut komt met voetproblemen of klachten bij beweging dan krijg je eerst een intakegesprek met een onderzoek. Daarna volgt een behandeling of advies. De behandeling kan heel divers zijn omdat de klachten ook zo divers zijn. Het is daarom moeilijk om te zeggen wat voor behandeling er bij jou plaats zal vinden als je naar de podotherapeut gaat. Het kan ook zo zijn dat alleen een podoloog voldoende is om jou te helpen. 

podotherapie

Verschil podoloog en podotherapeut

Er zit echter wel een klein verschil tussen een podoloog en een podotherapeut. Het verschil tussen een podoloog en podotherapeut zit in het opleidingsniveau. Een podotherapeut heeft een hbo-diploma op zak en een podoloog heeft meerdere korte opleidingen of cursussen gevolgd. Beide kunnen je dus helpen alleen de podotherapeut kan wat verder gaan voor de meer gecompliceerde gevallen.