Je credit beheer verbeteren is nooit een slecht idee

Geld houdt de wereld draaiende en dit geldt vooral voor de bedrijvensector. Hierdoor bestaat ook het beheer van debiteuren, dat je in veel bedrijven terug ziet komen. Niet alleen je debiteuren beheren is slim, het is ook nooit een slecht idee om je credit beheer te verbeteren. Je credit beheer verbeteren leidt tot het nemen van nog grotere stappen in je bedrijf en kan erg waardevol zijn om te leren. Credit beheer gaat om meer dan alleen debiteuren, maar ook om je krediet.

De drie belangrijkste aspecten bij credit beheer

Bij credit beheer zijn er drie belangrijke aspecten die je goed moet onthouden en die belangrijk zijn voor een goed kredietbeheer. Hiervan is het beheer van debiteuren er maar een van. Kredietinformatie en incassering zijn de andere twee belangrijke aspecten:

  • Debiteurenbeheer brengt je een stabiel inkomen en door goed beheer kun je zelfs cashflow vergroten.
  • Met de juiste kredietinformatie loop je weinig risico op slecht krediet en beperk je dit zo veel mogelijk.
  • Incassering is altijd belangrijk: met een goede incassering verbeter je het beheer van je krediet door termijnen van betalingen korter te maken.

Meer informatie en leren over credit beheer kan bij CBMK

Credit beheer verbeteren, incassering, debiteuren, kredietinformatie: misschien klinkt het wel allemaal onbekend in je oren of weet je er nog niet alles van. Gelukkig kan CBMK je helpen. Zij bieden een training aan om je credit beheer te verbeteren. Ga er zelf heen of stuur je team of bedrijf ernaartoe zodat ze meer leren over kredietbeheer. Na een trainingsdag met lekker lunch zullen ze veel geleerd hebben. Bezoek www.cmbk.nl voor meer informatie.