IOTA, de nieuwe Bitcoin killer?

https://bitvavo.com/iota?locale=nl

Verwacht wordt dat IOTA voor een ware revolutie gaat zorgen binnen de cryptowereld. Wat deze cryptocurrency zo bijzonder maakt is dat het geen gebruikmaakt van een blockchain zoals we die bij alle andere munten kennen.

De techniek waar deze cryptomunt op gebaseerd is heet Directed Acyclic Grap, oftewel DAG. Deze techniek kan ervoor zorgen dat alle technologische middelen verhandeld kunnen worden zonder transactiekosten(!). Dit maakt IOTA the perfect fit voor een andere baanbrekende technologie: the Internet of Things. https://bitvavo.com/iota?locale=nl

WAT IS IOTA


IOTA (koers en market cap) is een alternatieve blockchain oplossing voor The Internet of Things. In de toekomst staan steeds meer apparaten in verbinding met het internet. Van een koelkast tot een elektrische auto. Deze ontwikkeling is niet zonder gevaar, want een heleboel van deze apparaten zijn slecht beveiligd. Dit kan desastreuze gevolgen hebben. Uiteraard wordt hier alles aan gedaan om dit te beveiligen. Middels IOTA kunnen deze apparaten worden beveiligd.Deze cryptomunt moet ervoor zorgen dat alle transacties en informatieoverdracht tussen apparaten en bedrijven/consumenten beveiligd worden. Houders van de munt kunnen deze processen valideren. IOTA heeft hiervoor het Tangle netwerk ontwikkeld, waardoor dit mogelijk is.

De technologie van blockchain vergt veel rekencapaciteit, doordat gebruikers steeds moeilijkere rekensommen moeten oplossen. Naast dat dit veel energie kost, zorgt dit ook voor grotere transactiekosten. Het Tangle netwerk werkt op een andere wijze, waardoor er meer transacties kunnen plaatsvinden en waarbij er geen kosten worden gemaakt. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat er eindeloos veel microtransacties kunnen worden gemaakt, zonder dat het geld kost.

Bron: https://bitvavo.com/iota?locale=nl