Groen moet je doen!

1 groendak

Het is momenteel een belangrijk onderwerp en ook de laatste jaren horen we er steeds vaker over en worden we er ook steeds meer en meer mee geconfronteerd, het klimaat is aan het veranderen, en niet zo’n klein beetje ook. De aarde warmt met een aardig hoog tempo op en we proberen om die reden allemaal zo goed mogelijk een steentje bij te dragen om dit proces zo lang mogelijk te rekken. Dit doen we door kleine dingen, zoals minder lang te douchen en de kraan te laten lopen, of door grotere aanpassingen, zoals het aanschaffen van een groendak!

Kleine aanpassingen.

Om zelf mee te helpen aan een beter milieu kun je al makkelijk beginnen met kleine aanpassingen in je dagelijkse leven. Begin bijvoorbeeld met korter te douchen, zet een wekker op je telefoon of schaf een leuke zandloper aan om precies je tijd bij te houden! Neem ook wat vaker de fiets of ga te voet naar een afspraak in plaats van altijd maar de auto, scooter of brommer te pakken als je de deur uit gaat. Iets wat veel mensen al doen, maar dat ook erg belangrijk is, is je afval scheiden en recyclen wat er te recyclen valt!

Grotere aanpassingen.

Als je een wat groter budget hebt en ook graag een handje mee wilt helpen aan het verbeteren van het milieu kan je ook voor grotere aanpassingen gaan. Je kan bijvoorbeeld beginnen in de keuken en overgaan op een inductie kookplaat om zo te zorgen dat je minder uitstoot produceert. Ook kan je gaan voor een groendak, om zo je huis goed te isoleren en om te zorgen voor een goede leefomgeving voor onder anderen vogels en bijen. Wat je ook altijd kan doen is investeren in het installeren van zonnepanelen, om hiermee zelf elektriciteit op te wekken.