Geschikte verlichting onder jouw keukenkastjes

Verlichting onder keukenkastjes

De keuken is de plek waar van alles gebeurt. Van liefdevolle en betekenisvolle gesprekken tot een heerlijke maaltijd bereiden en je ontbijt haastig in de ochtend klaarmaken. Daarom moet je je keuken met liefde en plezier inrichten. Verlichting onder keukenkastjes kunnen die liefde en plezier extra benadrukken. Denk daarom goed na over welke verlichting past bij de uitstraling van jouw keuken en de sfeer die jij wil overbrengen.

Verlichting onder keukenkastjes

Naast dat verlichting een fijne sfeer kan overbrengen, heeft de verlichting nog meer functies. Zoals het genoeg verlichten van jouw keuken zodat je ook daadwerkelijk kan zien wat je aan het doen bent.  

Spotjes gebruiken als verlichting

Spotjes zijn vaak kleine ronde lichtbronnen die je echt overal in jouw keuken kan plaatsen. Als er keukenkastjes hangen boven jouw aanrechtblad, zou je daar bijvoorbeeld spotjes kunnen plaatsen, maar zelfs als er geen keukenkastjes zijn te vinden boven jouw aanrechtblad kunnen spotjes erg handig zijn. Spotjes kun je namelijk ook plaatsen op het plafond. Je laat de spotjes dan wijzen naar het aanrechtblad zodat je genoeg licht hebt. Wanneer je spotjes plaatst op je plafond moet je wel kiezen voor spotjes die een smalle lichthoek hebben. Op die manier kan je het licht namelijk makkelijker naar jouw aanrechtblad brengen. 

LED strip als verlichting 

Wanneer spotjes jou niet leuk lijken, kan je ook kiezen voor een LED strip. Keukenkastjes kunnen zorgen voor veel schaduw op jouw aanrechtblad, maar dankzij de LED strip wordt jouw aanrechtblad goed genoeg verlicht. Een LED strip kan je perfect aanbrengen onder de keukenkastjes die zich boven jouw aanrechtblad bevinden. Op die manier is er geen schaduw meer te bekennen op jouw aanrechtblad én heeft jouw keuken een moderne uitstraling.

Nog een voordeel van een LED strip is dat je zelf kan kiezen hoe fel je het licht wil hebben. Een LED strip biedt namelijk de mogelijkheid om te kiezen tussen de sterkte van het licht, waardoor jij elke dag uit een andere sterkte licht kan kiezen.