Ga mediteren leren

Mediteren is een kwestie van leren, net zoals je hebt leren fietsen is het van groot belang om een cursus mediteren leren te nemen. Zelf ben ik hier een jaar geleden mee begonnen, een goede vriendin vertelde me dat het voor mij misschien goed zal zijn om te gaan mediteren, maar dat doe je niet uit een boek, nee hiervoor heb je echt begeleiding nodig. Daarom ben ik in eerste instantie naar een introductielezing gegaan, die overigens door het hele land worden gegeven. In het begin had ik mijn twijfels of deze cursus wel iets voor mij zal zijn , omdat ik altijd een kort lontje heb, en snel geïrriteerd  ben als iets mij  niet lukt, heb niet voor niets enorme last van stress. Dit komt omdat ik de laatste tijd nogal veel last van tegenslagen heb gehad, waar ik moeilijk mee om kon gaan. Ik heb nu al een paar keer een meditatie les bijgewoond en ik kan zeggen dat ik langzaam aan een beetje mijn stress om kan zetten in positieve energie. Niet alleen merk ik zelf duidelijk het verschil, maar ook de mensen om me heen merken aan mij dat ik een stuk rustiger ben, en makkelijker met stress om kan gaan.  nl-kaart-klein-klik-hier100x