Een kindercoach opleiding volgen?

kindercoach opleiding

Wil jij graag met kinderen werken en ze coachen? Dan kan je bij KIK een kindercoach opleiding volgen. Dit is een erkende opleiding, waar je alle competenties kunt aanleren die je nodig zal gaan hebben. De opleiding duurt twee jaar en is elke maand op vrijdag, waar je mee kunt doen in groepslessen. Zelf ben je ongeveer 10 uur bezig met jouw praktijkopdrachten. Alle informatie die wordt gegeven tijdens de groepslessen en verdiepingslessen, zullen ervoor zorgen dat je een allround kindercoach wordt.

kindercoach opleiding

Waarom een kindercoach worden?

Je kan enorm veel redenen bedenken om een kindercoach te worden. Natuurlijk is het belangrijk dat je kinderen leuk vind, maar coachen is dan net iets anders dan er leuk mee om gaan. Het is van belang dat je kinderen wilt kunnen ondersteunen bij hun eigen ontwikkeling. Vaak ga je dan om met kinderen die wat meer problemen hebben dan andere leeftijdsgenoten, en het is dan hartstikke fijn als zij net zo gelijk behandeld kunnen worden als de rest.

Waar kan je de opleiding volgen?

Het is mogelijk om deze opleiding in Nederland te volgen, maar KIK Opleiding zit ook in Curaçao, Aruba en Bonaire. Zo zit je niet gebonden aan één land, maar heb je de mogelijkheid om ook op die plekken deze studie te volgen.