Biologische cashewnoten; de supernoot met weinig vet
Noten staan erom bekend veel gezonde vetten te bevatten, maar biologische cashewnoten vormen een uitzondering op deze regel. Vergeleken met andere noten vind je in cashewnoten namelijk aanzienlijk meer koolhydraten. Biologische cashewnoten bevatten een optimale hoeveelheid voedingsstoffen, omdat ze zonder chemicaliën en in onbehandelde grond in hun eigen tijd worden geteeld en gerijpt. Dit heeft als gevolg dat je de maximale hoeveelheid koolhydraten, selenium en mineralen zult aantreffen en alleen maar gezonde stoffen nuttigt.
De voedingswaarde van cashewnoten
Als je het cholesterol in je bloed wilt verlagen, dan kun je beter een vettere noot kiezen. Echter, het hoge gehalte aan koolhydraten in cashewnoten is ideaal voor sporters of andere actievelingen die graag gezonder willen eten, maar niet te veel vet binnen willen krijgen. Selenium is ook een belangrijk bestanddeel dat je lichaam helpt bij het herstellen van haar cellen na bijvoorbeeld een drukke dag of een heftige sportsessie. Daarnaast bevatten cashewnoten veel magnesium, vitamine B1, ijzer, fosfor en zink. Dit zijn stuk voor stuk voedingsstoffen die je helpen je spijsvertering te optimaliseren en er dus zorg voor dragen dat alle voedingsstoffen uit het eten optimaal door je lichaam worden opgenomen. Cashewnoten zijn de dieet-versie van alle nootsoorten, maar zeker niet minder voedzaam en lekker.