Alles wat je moet weten over gasveren

Mparts

Veel mensen hebben waarschijnlijk geen idee wat gasveren zijn en toch maakt vrijwel iedereen er wel eens gebruik van. Gasveren worden namelijk verwerkt in allerlei producten. In al deze producten is een verende werking nodig en het is net datgene waar een gasveer voor zorgt. Door het samenpersen van gas in de cilinder van de gasveer, ontstaat er namelijk vering. Hierdoor kunnen gasveren voor verschillende toepassingen gebruikt worden.

Gasveren

Toepassingen van gasveren

Zoals gezegd worden gasveren in tal van verschillende producten verwerkt. Zo vind je gasveren in kofferbakken van auto’s, in zonweringen, in deuren en allerlei hulpmiddelen uit de medische sector, zoals rolstoelen. De meest verhelderende toepassing van een gasveer is echter de (blokkeerbare) gasveer in een bureaustoel, aan de hand waarvan je je zithoogte kunt bepalen.

De verschillende soorten gasveren

Een bureaustoel heeft dus doorgaans een zogenoemde ‘blokkeerbare gasveer’, maar er zijn ook nog tal andere soorten gasveren. Zo heb je conventionele gasveren, XXL gasveren (hele grote gasveren dus) en gasveren van zowel RVS als aluminium. Een Nederlands bedrijf dat al deze soorten gasveren (en vele andere typen) levert, is Mparts, dat gasveren van het het Duitse merk Bansbach verkoopt.