Alles over vegan

Steeds meer mensen over heel de wereld worden veganistisch. Dit is een bepaalde levenswijze. Bij veganisme wordt er gestreefd naar een wereld waar dieren niet gebruikt worden. Ook de manier waarop de dieren gebruikt worden is hierbij van belang. Er zijn veel dingen, zoals producten die makkelijk gemaakt kunnen worden zonder dat dieren eraan lijden. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan vegan gezichtsverzorging. Bekijk hier onze vegan gezichtsverzorging. Wanneer iemand veganistisch is, dan wordt er gekeken naar de situaties. Er wordt gekeken naar welke manier het diergebruik eigenlijk vermeden kon worden. Het gaat hier dan om de langere termijn, maar ook om de kortere termijn.

De voordelen van veganisme

Veganisme kent veel voordelen. Het vermijden van het leed bij dieren staat hier centraal. Als er steeds meer mensen vegan gaan leven, dan kan dit ervoor zorgen dat dieren niet meer gefokt worden, opgesloten worden, uitgebuit worden en vroegtijdig gedood worden. Veganisme kan als een statement gezien worden. Hierbij wordt het systeem waarin dieren slecht behandeld worden, onderdrukt. Verder is veganisme ook goed voor het natuur en het milieu. Dit komt doordat de veehouderij verantwoordelijk is voor een grote uitstoot aan CO2. Verder kent veganisme ook veel voordelen voor de gezondheid. Je krijgt door een uitgebalanceerd en plantaardig voedingspatroon allerlei belangrijke voedingsstoffen naar binnen.

Vegan gezichtsverzorging

Er zijn ook veel schoonheidsproducten waarbij dieren gebruikt worden. Zo kunnen er dieren gebruikt worden om te testen, maar ook bepaalde ingrediënten komen van dieren vandaan. Bij het aanschaffen van vegan gezichtsverzorging kun je dus rekening houden met de dieren. Veel van de huid verzorgingsproducten hebben een dierproefvrij logo over het algemeen. Dit houdt niet in dat de producten dan ook daadwerkelijk vegan zijn. Bekijk hier onze vegan gezichtsverzorging. Het kan voorkomen dat er nog wel dierlijke ingrediënten gebruikt worden. Je zou hierbij kunnen denken aan bijvoorbeeld bijenwas, slakkenslijm, afscheiding van bijen, honing, keratine, collageen, karmijn, elastine, castoreum, lanoline, hyaluronzuur. Dit zijn nog best veel ingrediënten, waar je rekening mee zou kunnen houden.