Advies zonnepanelen installateur Zwolle

zonnepanelen installateur zwolle

Zwolle is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Overijssel. Een zonnepaneel is een paneel dat een deel van de fotonen uit het zonlicht omzet in elektriciteit. De zonne-energie is duurzame energie, omdat je alleen maar de zon nodig hebt voor deze elektriciteit. Hier advies van zonnepanelen installateur Zwolle.

De kosten

De kosten verschillen heel erg per type paneel. Een oud groen paneel van glas heeft een maximaal haalbaar vermogen van 175 Wp. De prijs voor 10 panelen plus een omvormer is 3.359 euro en dit heb je in zeven jaar terugverdiend. Recentere blauwe panelen hebben een maximaal haalbaar vermogen van 275 Wp en de kosten voor 10 panelen plus een omvormer van deze panelen zijn 4.977 euro. Dit bedrag is terugverdiend in negen jaar. De nieuwste zwarte panelen hebben een maximaal haalbaar vermogen van 400 Wp en de prijs voor 10 panelen plus een omvormer is 6.200 euro. Dit bedrag is in elf jaar terugverdiend. 

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn kostbaar en het is dan ook goed om te letten op de volgende keurmerken. Je let op het CE keurmerk. Dit geeft namelijk aan dat je panelen koopt die zijn goedgekeurd binnen de Europese Unie. Je let op het Tüv keurmerk. Dit geeft aan dat de panelen zijn goedgekeurd door de nog wat strengere Duitse overheid. Je let op het zonnekeur keurmerk. Dit geeft aan dat de installateur gecertificeerd is.